Search
Escapades / La Rioja / Logronyo / Música / MUWI / Vi

MUWI, EL FESTIVAL DE MÚSICA I VI DE LA RIOJA

Un cop més, i seguint el que ja vam començar l’estiu de 2022, el primer cap de setmana de setembre ens hem acostat a Logronyo per viure el MUWI, un autèntic festival que combina el millor de la música estatal amb el millor del vi nacional com el DO La Rioja.

De les pròpies paraules d’alguns dels artistes convidats a aquesta edició del MUWI, deixen caure que no hi ha nivell espanyol cap festival amb una ubicació tan privilegiada om aquesta. Dins de les finques vinícoles Franco Españolas, es munta un escenari principal que acull la gran majoria de grups, un escenari secundari a les vinyes, enfocat als canvis, on hi punxen alguns dels DJ’s i un petit escenari dins de les caves de vi on a certs moment del dia també hi posen música.

És un festival que va de la mà de la ciutat. Des del mateix dijous per la nit comencen els concerts en un escenari al casc antic, per anar obrint boca i continuar el dia següent dins les instal·lacions del MUWI. La gent surt al carrer, Logronyo s’omple amb benvinguts d’arreu del país i respira festa i bon ambient.

Tal i com vam fer l’any passat, vam anar a passar el cap de setmana, i ens vam allotjar a l’Hotel Gran Via igual que la resta de convidats del festival, inclosos els músics. A més, teníem els àpats programats en el mític restaurant del carrer Laurel, La Tavina. Un restaurant que ofereix pinxos a la seva planta baixa i carta o menús a les dues de dalt. El millor, a part de l’increïble menjar que ens van oferir, amb les especialitats com la careta de morro, o el tàrtar de bou, és que compartíem espai amb els mateixos grups que tocaven en el MUWI i ens permetia compartir impressions i anècdotes amb els protagonistes del festival.

Alguns dels grups d’aquest any han estat La M.O.D.A, Quique Gonzalez, Siloé, Joe Crepúsculo, mentre que l’any passat van venir Rigoberta Bandini, León Benavente o La la Love you.

Malauradament aquest any ha estat marcat per la climatologia i la tempesta que va caure el divendres a la nit, amb ràfegues de vent i una forta pluja, va obligar a cancel·lar la resta dels concerts de la primera jornada. Fins el punt de trencar l’escenari principal, alguns dels focus, instruments i un parell de carpes, es va valorar cancel·lar tot el festival però per sort, el dissabte va millorar el temps i es va poder re-planificar les actuacions.

El tret principal del festival és que es realitza dins d’unes bodegues amb més de 125 anys d’història ubicades al centre de la ciutat. Envoltat de vinyes i barriques, fa que sigui un espai únic. Hi ha food trucks amb varies opcions de menjar, un market amb productes locals i artesanals, però sobretot hi ha molt de vi i, vi de La Rioja!

Un dels moments més especials per nosaltres son els concerts en acústic, que fan de forma intima a la zona de les barriques i dura uns 20 minuts. Tan el divendres com el dissabte al vespre, un dels grups que actuen aquella mateixa nit, toquen varies de les seves cançons en acústic, creant un clima de proximitat molt maco.  

El MUWI és sens dubte un dels festivals més destacats del panorama nacional, per gaudir de bons directes, d’una ubicació privilegia, de bon vi i fins i tot per viure’l amb família ja que el diumenge és una jornada dedicada als més menuts, amb grups de nens i activitats per la canalla.

Igual que l’any passat, enguany ens han regalat un parell de espardenyes de Macarena Shoes, un dels seus patrocinadors principals, i com no podia ser d’altre manera, un parell d’ampolles del vi del MUWI que fan expressament per l’ocasió i que guardarem per les ocasiones més especials en la nostra preciosa vinoteca Calvin de Vinosoluciones.es, que procurem tenir sempre plena. Hem tornat amb mitja dotzena del millor vi de La Rioja!

Amb moltes ganes de repetir, ens retrobarem l’any que ve!!!!

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.