Search
Àsia / La Volta al Món / Nuwara Eliya / Sri Lanka

DE NUWARA ELIYA A ELLA ENTRE CAMPS DE TE

Podríem dir que el millor que hi ha a Nuwara Eliya, per nosaltres, és el camí des de Kandy per arribar-hi. Sobretot la part final del trajecte que, a mesura que s’agafa alçada, es van travessant hectàrees de camps de te amb uns paisatges de pel·lícula.

Vam parar en un parell, per fer fotos i per xerrar amb les dones del te que treballen en la recollida de les fulles. Ens van explicar que agafen al voltant de 30 quilos diaris per enviar a les diferents fàbriques que te que hi ha a la zona. Qui no ha sentit a parlar del Te de Ceylon? Doncs és el te que es produeix a Sri Lanka (Ceylon amb anglès) i que actualment és el tercer màxim productor del món, després de la Índia i Kenya, i el primer exportador. Tota aquesta zona, al estar tan elevada i amb temperatures més baixes, fa que sigui ideal pel cultiu de les plantes de te i tota la industria local gira entorn a aquesta beguda tan britànica.

Abans d’arribar a Nuwara Eliya on vam passar una nit, vam anar a veure una de les fàbriques de te, concretament la Tea Bush de Ramboda. Ens van fer una explicació d’allò més interessant, ensenyant-nos tot el procés per elaborar te negre i amb una degustació gratuïta de 6 tipus de tes diferents. Molt complet i molt recomanable ja que ens vam prendre el te a la seva terrassa amb vistes a la vall on es veien totes les plantacions amb unes cascades de fons. 

Nuwara Eliya, com la resta de ciutats del país no ens va acabar de fer el pes. De ben segur que el seu atractiu està en els voltants i no en la pròpia ciutat. Té edificis colonials interessants, el Victoria Park el qual s’ha de pagar per poder passejar, el llac Gregory que també s’ha de pagar per poder passejar pel voltant i només queda anar a fer algun petit trecking o visitar les famoses plantacions de te.

Com ens agrada dir en les diferents rutes que fem amb cotxe, moto, camper o tuk-tuk en aquest cas: el viatge es converteix en el destí. Això és una certesa absoluta ja que la millor part acostuma a estar en el propi viatge i aquí a Sri Lanka no és una excepció. El trajecte que va des de Kandy, passa per Nuwara Eliya i arriba fins a Ella és realment increïble. Descobrint nous poblets, plantacions de te a totes hores i uns paisatges al·lucinants fa que viatjar en tuk-tuk per la zona sigui imprescindible perquè ens permet parar i perdre’ns per llocs que d’una altre manera mai descobriríem.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.