Search
Brasil / Jericoacoara / La Volta al Món / Lençois Maranhenses / Ruta Emocions / Sud Amèrica

LA RUTA DE LES EMOCIONS

La ruta de les emocions, és una de les rutes més conegudes i segons les guies de viatges més difícils de fer en tot Sud Amèrica. És una camí que uneix els principals atractius del nord del Brasil, i la seva dificultat està en la unió i comunicació que hi ha entre les diferents ciutats o regions. Hi ha poca informació al respecte, segurament per interessos locals que pretenen que el turista agafi l’opció més cara per desplaçar-se: llogar 4×4 privat per R$1000-R$1200 (uns 300€ a dividir entre 4 màxim).

El camí es pot fer d’est a oest o viceversa, visitant els punts claus com Lençois Maranhenses, un desert amb piscines d’aigua dolça, el delta de Parnaíba i finalment l’encantador poble de Jericoacoara, amb un total d’uns 400km entre l’inici i el final. Com que molts trams són per dunes, gairebé no hi ha transport públic i es necessiten jeeps 4×4 per poder avançar.

En molts llocs es diu que d’un punt a l’altre no es pot fer directa en un sol dia (excepte si s’agafa un cotxe privat). Fins i tot quan es pregunta a les agencies locals et diuen que s’ha de fer nit a Parnaíba i continuar el dia següent. No és cert, nosaltres ho vam fer en 12 hores, des d’Atins fins a Jericoacoara. Detallem el nostre recorregut d’oest a est en menys d’un dia i per R$140 per persona.

1.- 4×4 Atins – Barrerinhas: 1,5 hores per camins de dunes. De les 5 del mati a les 6.30h. R$20
2.- 4×4 Barrerinhas – Paulinho Neves: 1,5h per camins de terra i dunes. De les 7.30h a les 9h. El propi conductor coneix un particular que porta més de 8 anys traslladant gent per aquesta ruta. Ell ens esperava a la parada de Paulinho Neves per portar-nos fins a Parnaíba. R$20
3.- Cotxe privat Paulinho Neves – Parnaíba: 3h per carretera. De 9h a 12h. El conductor espera cada matí a la parada a que arribi el 4×4 per traslladar a la gent a Parnaiba. Ens va cobrar preu tancat fins a Jijoca que incluia un bus de Parnaiba-Jiijoca. R$80
4.- Bus Parnaiba – Jijoca: 3h hores per carretera. De 13h a 16h. Surt des de Parnaiba a les 12h i dissabtes a la 13h, amb la companyia Yvonetour, que té terminal pròpia. No vam pagar res perquè estava inlclos en el preu anterior. El conductor fa els seus tractes amb la companyia.
5.- 4×4 Jijoca – Jericoacoara: 1h per camins de dunes. El bus para a una àrea de servei a les afores de la ciutat. Allà passen 4×4 per anar a Jeri. El preu oficial és R$20.

Així que després de 12 hores vam arribar a Jericoacoara. Nosaltres no vam parar al delta de Pernaíba, tot i que ens han dit que val molt la pena, poblets com Barra Grande. En sentit contrari es pot fer el mateix ja que el mateix conductor privat transporta gent d’anada i tornada. La clau és estalviar-se parar en pobles com Camocin o Tutoia, els quals diu la guia que s’ha de parar.

Últims viatges
Sponsor
Sponsor
Discount up to 45% for this road trip this month.